Alcohol

Dabisks etilspirts vai etanols. Tiek iegūts no graudiem (kviešiem un rudziem) fermentācijas ceļā. Etilspirts ir bezkrāsains, izgarojošs šķidrums ar vieglu aromātu. Spirtu izmanto kā dabisku un nekaitīgu konservantu kosmētiskajos produktos, kā arī šķīdinātāju dažādām aktīvajām sastāvdaļām. Saskaņā ar LD50 RBT dermatoloģiskajiem testa rezultātiem spirts ir ievērojami maigāks konservants nekā butilparabēns, fenoksietanols, organiskās skābes un benzilspirts.

Atrodams